RSS Feed

Germania vrea să scape de Euro și să reintroducă marca germană

Posted on

Într-un raport media apar zvonuri din ce în ce mai multe că Germania ar vrea să renunțe la euro și să treacă din nou la marca germană.

Sunt speculații foarte mari că marca germană este din nou tipărită pentru a scăpa de euro; Daily Express a raportat că Bundesbank(Banca Germană Centrală) a ordonat pentru a tipărirea mărcilor germane, ca plan de urgență de ieșire din zona euro.

De la introducerea sa în anul 1999, euro a avut o viață grea, încercând să caaștige din populația șceptică a Germaniei, care a văzut în marca germană una din cele mai stabile monede din lume, un simbol după cel de-al doilea război mondial, iar de investitori era văzută a doua opțiune, după dolarul american.

De fapt trei sferturi dintre germani pun la indoială viitorul monedei europene. De asemenea ei cred că sunt inutile încercările de salvare a Greciei cu miliardele de euro ale nemților și că grecii sunt aproape de faliment.

Din sondajul ziarului german Frankfurter Allgemeine reise faptul că 71 % au o îndoială , neîncredere sau niciun viitor pentru moneda europeană. Iar 68% nu cred în planul de urgență de salvare al Greciei.

Un sondaj separat, realizat săptămana trecută a arătat că mai mult de jumătate dintre germani consideră că Grecia ar trebui să fie aruncată în afara zonei euro.

 

Acum îmi pun întrebarea: România de ce să mai treacă la Euro?

Reclame

One response »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: