RSS Feed

Profesorii români au salarii de măturători!”, constată cu surprindere profesorii străini veniţi la Brăila

Posted on

Pentru profesorii străini veniţi la Brăila a fost o surpriză să afle că în ţara noastră se face perfomanţă gratis, după cum ei singuri s-au exprimat. A fost o surpriză de proporţii să afle că un cadru didactic are un venit mai mic decât un măturător din Londra.

„Cred că undeva există interese majore ca ierarhizarea salariilor să nu se facă corect. La noi niciodată un muncitor necalificat, cu vechime în muncă, aproape de pensie, nu va avea salariu cât un profesor debutant”, ne-a declarat prof. Stuart Houghton din Cheltenham.

După cum ne-au explicat profesorii veniţi din Marea Britanie salariul minim pe economie nu este unitar pentru toţi angajaţii. Cel mai mic este pentru muncile care nu au nevoie de calificare.
„Fiecare activitate are clar stipulat un minim de plată. Astfel, cel mai puţin câştigă un măturător de la salubritate al cărui salariu este de 5,5 lire pe oră. Pentru cadrele didactice nu există venit mai mic de 1800 lire pe lună”, ne-a explicat Houghton.

Performanţă pe gratis

Profesorii aflaţi în vizită de lucru în cadrul programului Long Life Learning au rămas surprinşi de nivelul ridicat al elevilor şi studenţilor.

„La facultatea de Inginerie am văzut studenţi în laboratoare care încearcă studii la un nivel pot spune academic. Este uimitor cum cadrele didactice de aici se mulţumesc cu salariile pe care niciun britanic nu le-ar accepta şi fac practic muncă voluntară pentru a pregăti specialişti”, ne-a declarat prof. Charlie Hulme.

Cei doi profesori ne-au declarat că atâta timp cât ierarhizarea salarială este nedreaptă specialiştii vor pleca iar investiţia făcută în pregătirea lor nu va mai putea fi recuperată.

Sursa : Adevărul http://www.adevarul.ro/locale/braila/SOC-_-Profesorii_romani_au_salarii_de_maturatori-constata_cu_surprindere_profesorii_strani_veniti_la_Braila_0_477552302.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: